helmikuuta%20010.jpg

Retroradio ja Ikea-hylly, sekä miniatyyrikopiot paperista muotoiltuna.

Tällä kertaa ajattelin pähkäillä aihetta nimeltä sisustaminen. Jokaisellahan on oma, monella jopa aika tiukka mielipide siitä, miltä kodin kuuluisi näyttää. Toiset ihannoivat maalaisromantiikkaa pastellikuorrutteella, toiset suosivat graafisia ja moderneja linjoja. Yhtä kaikki, me merkkaamme reviirimme juuri sillä omalla tyylillämme ja uskon vakavasti, että sisustustyylimme kertoo myös jotain persoonastamme. Tai joissain tapauksissa, puolisomme persoonasta.

Jos minun täytyisi kuvailla oman kotini interiööriä yhdellä sanalla, niin se sana olisi ”kitsch”. Vaikka juureni ovatkin Skandinaviassa, niin minua ei koskaan suoraan sanottuna ole innostanut skandinaaviseksi mielletty viehtymys vaaleisiin ja haaleisiin pintoihin ja materiaaleihin. En ymmärrä beigen ja beesin hienoja vivahde-eroja, enkä saa kiksejä harmaan viidestäkymmenestä eri sävystä.

Ei, minun kotini on yhtä värien ilotulitusta: keittiössä tököttää limenvihreä pirtinkalusto (itse maalattu), jota täydentää aito (ja hiivatin ruma, mutta kissani rakastama) 60-luvun vihreä-keltaraidallinen lepotuoli, valkoinen Ikea-hyllykkö limenvihreillä ovilla ja muun muassa tähän räkäisen värimaailman eri sävyihin istuvat kodinkoneet (limenvihreä vedenkeitin ja keltainen kahvinkeitin).

Makuuhuoneessani vallitsee tällä hetkellä värimaailma, jossa on iloisesti sekaisin luumunviolettia, fuksiaa ja mustaa korostettuna ripauksella kultaa. Tätä mystistä värimaailmaa korostavat lukuisat norsuhahmot siellä täällä (minulla on jokin kumma fiksaatio noihin kärsiviin olentoihin). 

helmikuuta%20011.jpg

Peti.

Taidan siis ilmentää sisustustyylilläni persoonani mauttomuutta. Tai leikkisyyttä. Ihan miten asian haluaa nähdä. Lukioaikaan kuvaamataidon opettajani arvioi kurssitöideni hilpeää värimaailmaa (jossa ei murrettuja sävyjä juuri tunnettu) sanalla ”naivistinen- suorastaan lapsellinen”.

Sitä se Dublojen intohimoinen kasaaminen kai sitten aiheuttaa myöhemmällä iällä. Halua nähdä ympäristön koko spektri kaikissa sateenkaaren väreissä. Origamipapereissa on muuten aivan mielettömän herkullisia värejä… ^_^

helmikuuta%20016.jpg

Tällä kertaa ei ole kissaa nostettu pöydälle...

Värikästä viikkoa!

T: Kolorituuritantta Wattu