On se origamien vääntely vaan vänkää puuhaa.  Jottei tämä homma menisi pelkäksi hyödyttömäksi näpertelyksi, niin tänään pyöräyttelin muutamia oikeita hyötyesineitä eli laatikoita ja kulhoja.

Noita laatikoita tuli harjoiteltua jo joulun alla, kun päätin paketoida ne vähäiset lahjat lähimmilleni hieman ekologisemmin paperimateriaaliin. Ekologisuuden lisäksihän nuo paperiboxit on siitä kivoja, että niitä voi käyttää uudelleenkin esim. pikkuhärpäkkeiden säilytykseen (mm. pienet askartelumateriaalit, kuten napit, neulat yms. pysyvät kätevästi järjestyksessä pikku laatikoissa). Isompaa paperia tai pahvia käytettäessä voi toki taitella laatikon isompaankin säilytys/ pakkaustarpeeseen. Tuo isoin, punainen boksi on muuten perinteinen masu-rasia, jota on ammoisina aikoina siellä kaukaisessa Japaniassa hyödynnetty jopa riisin ja muiden elintarvikkeiden mitta-astianakin.

18.tammikuu%202015%20019.jpg

Taka-alalla perinteinen masu-laatikko, jonka ohje löytyy lähes mistä tahansa origamioppaasta. Pikku-boksin ohje löytyy nimellä Gift box kirjasta Makoto: "The A to Z of Origami in English" ja Fusen suunnittelema (ja nimeä kantava) laatikko (tuo sinisävyinen etualalla) löytyy masu-laatikon tapaan lähes jokaisesta origamin perusteita esittelevästä teoksesta.

Niin, ja sitten niihin kulhoihin… Hyviä vinkkejä niiden taitteluun löytyy mm. Ashley Wood: in kirjasta ”Opettele origamitaitajaksi”. Kirjan sanallinen ohjeisto on paikoitellen (ainakin minun mielestäni) hiukan epäselvä, mutta mallikuvia seuraamalla on helppo hahmottaa, miltä tuloksen pitäisi näyttää. Kannattaa siis ehdottomasti opetella ennen oriGAMEilun aloittamista ne laakso-ja harjataitosten, sekä käännösten ja litistysten symbolit. Seriously.

18.tammikuu%202015%20017.jpg   

Vihreästä kopiopaperista taiteltu japanilainen kulho.                                             

  18.tammikuu%202015%20015.jpg

 Pari tähtiteemalla taiteltua kulhoa. Paperi oli vähän liian jäykkää...

 

Paperi- tai pahvikulhot on kivoja käyttää esim. tarjoiluastioina erinäisissä kekkereissä ja kuosikin on helppo saada mätsäämään teemaan, kun valikoi taiteltavan materiaalin oikein.18.tammikuu%202015%20014.jpg

Viännetty vati.

Jees. Tunnustan vielä tähän loppuun, että tänään tuli ideoitua pari muutakin projektia (, jotka eivät liity millään lailla origameihin), mutta niistä lisää ensi jaksoissa ;)

-Box Officer Wattu